Σου Τζοκ (Su jok) σημαίνει χέρι - πόδι στα κορεάτικα και πρόκειται για μια αντανακλαστική θεραπεία με ειδικές πιέσεις με μαγνήτες, σπόρους, και μικροβελόνες. Πρόκειται για το έργο ζωής του καθηγητή πανεπιστημίου και γιατρού Παρκ Ζέε Βου, ο οποίος στα τέλη του '70 συνδύασε τον κινέζικο βελονισμό με την κορεάτικη εκδοχή του (κατά την οποία γίνεται εκτεταμένη χρήση βελονισμού στα άκρα), λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα ινδικής προέλευσης ενεργειακά κέντρα τσάκρας. Ο στόχος του Su jok είναι να εξισορροπήσει αυτή την ενέργεια σε όλο το σώμα, στους ιστούς, τα κύτταρα και τα όργανα.
                                                                                          

Η μέθοδος Su jok ανιχνεύει τα επώδυνα, προβληματικά σημεία και επιδρά πάνω τους με μικρομασάζ, με ειδικές πιέσεις και τοποθέτηση μικροβελόνων με στόχο να αποκαταστήσει την διαταραγμένη ενεργειακή ροή.


Η εφαρμογή της είναι απόλυτα ασφαλής και ενδείκνυται τόσο για παιδιά όσο και για ηλικιωμένους. Είναι συμβατή με οποιοδήποτε άλλο είδος θεραπείας και όταν μάλιστα εφαρμόζεται με άλλες θεραπείες ή συνδυάζεται με χορήγηση φαρμάκων και βοτάνων επιταχύνει την θεραπευτική διαδικασία.